Over ons

Scouting… wat is dat?
Ruim 100.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo’n 20.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen. Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft.

Maar Scouting is meer: naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen.

Scouts zijn altijd in actie met een avontuurlijk en veelzijdig programma, in een omgeving die dichtbij staat en waar je meer oog krijgt voor mens en maatschappij. Scouting werkt veel samen, in de grote groep, in een subgroep, met leeftijdsgenoten en met leiding. Deze werkwijze van Scouting gaat uitvan het principe “leren door zelf te doen”. Scouting is voor de jeugd en jongeren een plaats om zichzelf te ontwikkelen. Het grote verschil met een sportvereniging bijvoorbeeld zit hem in de variatie, en wat nog veel belangrijker is: bij Scouting win je elke week!

Ruim 1300 groepen door heel Nederland zijn aangesloten bij Scouting Nederland. Daar is Scouting Hasselo er één van.