Welpen

Bij de welpen, onze groep enthousiaste jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar, bruist het elke vrijdagavond van de activiteit. Van 18:30 tot 20:30 uur komen we samen om een scala aan spannende activiteiten te ondernemen, zowel binnen als buiten de traditionele scouting.

Denk hierbij aan levendige spellen zoals levend ganzenbord, buskruit, slagbal en trefbal, naast tal van andere avontuurlijke buitenactiviteiten. 

Mocht het weer ons echter binnen houden, door regen of kou, dan is er genoeg ruimte en zijn er voldoende ideeën om ons binnen te vermaken. We kunnen dan creatief aan de slag gaan met knutselprojecten, ons brein testen met een quiz, genieten van een film of ons verliezen in een spelletje Weerwolven van Wakkerdam. 

Onze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar bieden ook uitdaging en educatie. Zo leren we bijvoorbeeld hoe je een kampvuur maakt en houden we ons bezig met brood bakken boven het vuur, pionieren en het lopen van spannende hikes. 

Naast onze wekelijkse bijeenkomsten trekken we er als welpen één keer per jaar op uit voor een zomerkamp van vijf dagen en organiseren we meerdere weekendkampen. Tijdens deze kampen pakken we uit met activiteiten die tijdens normale opkomsten niet passen vanwege tijdgebrek. 

Om ouders op de hoogte te houden van al onze avonturen, posten we regelmatig updates en foto’s van onze activiteiten op onze Facebookpagina. Zo kunnen jullie meegenieten van wat de welpen allemaal beleven. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf de sfeer van scouting ervaren? Je bent van harte welkom om een keer langs te komen op een van onze opkomstavonden in onze blokhut.

Hierbij mag je 4 keer gratis meekijken, daarna krijg je een inschrijfformulier mee. Neem vooraf even contact met ons op via het contactformulier op onze website. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen nieuwe avonturen te beleven!